Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pigs in a blanket / Korv i sovsäck – glutenfri LCHF


Ingredienser

  • 145 g mozzarellaost (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 2 msk naturellt proteinpulver
  • lite salt eller gärna vitlökssalt
  • 16 st prinskorvar
  • sesamfrön / vallmofrön
  • 1 ägg till pensling

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rektangulär platta. Med vass kniv, skär ca 5 x 15 cm remsor. Vira in prinskorvarna i remsorna och lägg på bakplåtspapper på bakplåt. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön/vallmofrön över.
  8. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.