Skriv ut

Perfekt blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 2 st blomkålshuvud
  • 12 msk smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 äggulor
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

Skär bort den grova stammen med blad från blomkålen.
Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna. Vi vill ha blomkålen så torr som möjligt så lägg blomkålen i en ren handduk och dra ihop till en ”kappsäck”.
Vrid handduken och pressa ur resterande vätska, så mycket det bara går.
Mixa blomkålen i en matberedare med S-kniv tillsammans med smör, grädde, äggulor och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 6