Skriv ut

Pepparkakskola LCHF


Scale

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl fibersirap vit
  • 0,5 dl fibersirap gold
  • 1 dl sötströ
  • 100 g smör
  • 2 tsk eko vaniljessens eller pulver
  • 2 tsk pepparkakskryddor (Santa Maria)

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Rör försiktigt emllanåt, inte för ofta. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. Häll upp i bakpappersklädd mindre form. (Min var 20 x 10)
  3. Låt stelna i kylen och skär upp i valfria bitar. Jag skar ganska stora bitar den här gången.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 25