Skriv ut

Parmesankorgar med pestoräkor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 100 g riven parmesan
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl grön pesto
  • 250 g skalade räkor
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en nypa md fem fingrar) på pappret. Ställ in i ugnen tills osten smält och de fått lite färg, kontrollera ofta – de blir snabbt för brända.
  3. Ta ut och låt svalna något, lägg sedan över foten på ett snapsglas eller en äggkopp och tryck till så osten formas runt.
  4. Finhacka löken och blanda med pesto, creme fraiche och räkor. Smaka av med salt och peppar. Fyll korgarna med röran.