Skriv ut

Pannacottapaj med passionsfrukt

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 10 minutes

Scale

Ingredienser

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllningen

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • Valfri sötning motsvarande sötman från 0,75 dl socker
  • 3 gelantinblad
  • 5 st passionsfrukter + 4 till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8