Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacottapaj med passionsfrukt


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

5 from 1 review

Ingredients

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 30 gram smör
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllningen

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • Valfri sötning motsvarande sötman från 0,75 dl socker
  • 3 gelantinblad
  • 5 st passionsfrukter + 4 till garnering


Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5

Nutrition

  • Serving Size: 8