valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%
150 gram vit choklad
2 äggulor
8–10 jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 4 timmar (gärna över natten). Garnera med jordgubbar vid servering
Noteringar
329 kcal ⎜6,5 gr protein ⎜12 gr kolhydrater ⎜29 gr fett per portion