Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Paj med vit chokladmousse och jordgubbar LCHF


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

Ingredienser

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella 10%
  • 150 gram vit choklad
  • 2 äggulor
  • 8-10 jordgubbar


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
  5. Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
  6. Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 4 timmar (gärna över natten). Garnera med jordgubbar vid servering

Notes

  • 329 kcal ⎜6,5 gr protein ⎜12 gr kolhydrater ⎜29 gr fett per portion
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 140

Nutrition

  • Serving Size: 10