Skriv ut

Omelett med svamp och mozzarella

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 1 msk smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 50 gram riven mozzarella
  • 40 gram rökt skinka
  • 3 stora svampar
  • Ev en halv tomat

Instruktioner

  1. Smält smör i pannan.
  2. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra.
  3. Strimla skinkan och skiva svampen, fräs i fettet. Lägg upp på tallrik. Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen. Fördela skink och svampröran ovanpå och strö osten ovanpå, lägg på ett lock. Låt stå ett tag och servera sedan, gärna tillsammans med lite tärnad tomat.