Skriv ut

Nötfärs och Morotsbiffar med sötpotatisklyftor och chipotlesås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 35

Scale

Ingredienser

Biffarna

  • 500 gram nötfärs (naturbetes)
  • 1 ägg
  • 1 dl 10% grekisk yoghurt
  • 1 riven morot
  • 1 tsk salt, svartpeppar
  • 1 msk oxfond
  • 3 tsk smoked paprika

Sötpotatisklyftorna

  • 2 stora sötpotatisar
  • * 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 3 tsk smoked paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • salt, peppar efter smak
  • 2 msk smält ekologiskt kokosfett

Chipotlesås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 23 msk Chipotle paste (efter smak)
  • salt, peppar efter smak

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader (eller 200 gr varmluft)
  2. Skär sötpotatisen i klyftor. Lägg i plastpåse. För att få krispiga klyftor så pudra ner 1 msk maiena majsstärkelse och blanda ordentligt. Maizena är ren stärkelse, inget annat, i denna rätten ger det 3 gr kolhydrater per person, med andra ord som en ruta 70% choklad. Det går utan också men då blir potatisen mosigare. Your choise.
  3. Häll i kryddorna och sist kokosoljan, blanda ordenligt. Lägg på plåt och grilla i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills sötpotatisen är klar.
  4. Under tiden blanda ingredienserna till färsen och stek biffarna i smör/valfritt fett eller olja.
  5. Rör ihop chipotle paste med yoghurt, salt och peppar.
  6. Klart! Bon Appetite!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4