Skriv ut

New York burgare med parmesanpommes vaxbönor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 st Ostbröd: http://56kilo.se/ostbrod/
  • 8 stycken 90 gram hamburgare av god kvalitet
  • 2 dl majonnäs: http://56kilo.se/majonnas/ (om köpes: Hellmans)
  • Vit tryffelolja
  • 16 st skivor saltgurka
  • 1 stor gul lök
  • ev lite mörk fibersirap
  • 4 msk glutenfri rostad lök
  • 4 stora skivor äkta cheddarost
  • smör att steka i

Parmesanpommes Vaxbönor

  • 300 g frysta vaxbönor, tinade
  • 1 dl riven parmesan
  • olja att fritera i
  • havssalt

Instruktioner

  1. Baka ostbröden, låt svalna och dela sedan.
  2. Grilla hamburgarna (jag grillar i gasolgrill, men de går att steka också)
  3. Blanda majonnäsen och smaksätt med vit tryffelolja efter smak. Tryffelsalt fungerar också.
  4. Skala och skär löken i skivor. Bryn i smör tills löken fått färg. Sänk sedan temperaturen, tillsätt 2-3 tsk vatten och söta med lite mörk fibersirap. Låt vattnet koka in i ca 10 minuter.
  5. Vaxbönorna ska vara tinade och torra. Det görs genom att köra dem i micron i ca 2 minuter alternativt steka dem i torr panna på relativt låg värme tills de ser torra ut. Fritera sedan i fritös eller i kastrull. Låt torka av på papper, salta och blanda omgående med riven parmesan.
  6. Klicka ut knappt 2 msk tryffelmajonnäs på varje brödhalva.
  7. På halvan som ska bli lock lägg sedan på rostad lök och stekt lök. Lägg på en hamburgare och sedan 1 skiva cheddar.
  8. På andra brödhalvan, lägg på fyra skivor saltgurka och en hamburgare, lägg sedan på den halvan på andra halvan och vänd hela burgaren.
  9. Servera med parmesanpommes (vaxbönorna)


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4