Ingredienser
- 1 kilo kycklinglår
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk körsbärstomater
- 1/2 msk paprikapulver smoked
- 1/2 msk sambal oelek
- 1 oxbuljongtärning
- 50 g strimlade soltorkade tomater
- 1 dl syltlök
- 1/2 kruka grovhackad färsk timjan
- 1 dl rött vin
- 2 dl grädde
- 150 g feta
- smör att steka i
- salt, peppar
- ev. redning
Instruktioner
- Stek kycklingen i smör eller annat fett i het panna tills den fått fin färg, lägg sedan över i gryta. Häll bort lite av fettet och stek sedan finhackad lök och vitlök i ca 1 msk av fettet i pannan.
- Häll i alla övriga ingredienser, utom grädde och feta. Smaka av efter en stund – krydda eventuellt med mer sambal och paprikapulver. Låt puttra i 40 minuter, rör sedan ner grädden och låt puttra i 5 minuter. Red eventuellt lite om. Strö feta över en stund innan servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6