Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mustig kycklinggryta med tomat och feta


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglår
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1/2 msk paprikapulver smoked
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 1 oxbuljongtärning
  • 50 g strimlade soltorkade tomater
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 kruka grovhackad färsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl grädde
  • 150 g feta
  • smör att steka i
  • salt, peppar
  • ev. redning

Instruktioner

  1. Stek kycklingen i smör eller annat fett i het panna tills den fått fin färg, lägg sedan över i gryta. Häll bort lite av fettet och stek sedan finhackad lök och vitlök i ca 1 msk av fettet i pannan.
  2. Häll i alla övriga ingredienser, utom grädde och feta. Smaka av efter en stund – krydda eventuellt med mer sambal och paprikapulver. Låt puttra i 40 minuter, rör sedan ner grädden och låt puttra i 5 minuter. Red eventuellt lite om. Strö feta över en stund innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 6