Skriv ut

Italiensk fylld kyckling med mozarella

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 40
  • Totaltid: 60

Scale

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • olivolja
  • salt, peppar, valfria kryddor
  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 60 gram italiensk lufttorkad salami
  • 4 msk riven parmesan
  • 1 msk olivola
  • salt, svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 68 tjocka skivor mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
  3. Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
  4. Pensla med olivolja och krydda.
  5. Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
  6. Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
  7. Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
  8. Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
  9. Fyll med salamiröran.
  10. Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
  11. Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
  12. Toppa med strimlad basilika och servera!

Notering

  • Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6