Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk fylld kyckling med mozarella


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 40
  • Totaltid: 60

Ingredienser

  • 12 jordärtskockor
  • olivolja
  • salt, peppar, valfria kryddor
  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 60 gram italiensk lufttorkad salami
  • 4 msk riven parmesan
  • 1 msk olivola
  • salt, svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 68 tjocka skivor mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna ordentligt.
  3. Halvera dem och lägg i bakpappersklädd form.
  4. Pensla med olivolja och krydda.
  5. Sätt in kockorna i ugnen, de ska vara inne ca 40 minuter. Kycklingen sätts in efter 20 minuter.
  6. Putsa kycklingfiléerna och stek dem gärna hastigt i panna så de får lite färg (jag missade detta igår, men rekommenderas)
  7. Under tiden blanda hackad basilika, riven parmesan, olivolja och strimlad salami.
  8. Lägg kycklingfiléerna i smord ugnsform och skåra dem på längden, nästan ända ner.
  9. Fyll med salamiröran.
  10. Sätt in i ugnen tillsammans med jordärtskockorna efter 20 minuter.
  11. Låt stå inne i ca 20 minuter sedan fördelas tomaterna i en sträng över kycklingarna och toppa med skivad mozzarella. Ställ in i avstängd ugn i några minuter tills mozzarella smält lite.
  12. Toppa med strimlad basilika och servera!

Notering

  • Gott till: fetaost, oliver och grönsaker och kanske någon god sås!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6