Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mousserande sparrissoppa


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ½ paket bacon
  • Ev lite salt och vitpeppar
  • 1 dl mousserande vin

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre
  2. delen. Skär sparrisen i centimeterstora bitar.
  3. Spara några toppar till serveringen.
  4. Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter
  5. vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet
  6. men spara tre deciliter sparrisspad.
  7. Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett
  8. utan smak och rör ner sparrisen. Häll på
  9. sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt
  10. allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort
  11. från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet
  12. under tiden.
  13. Häll i det mousserande vinet strax före servering.
  14. Servera med lite smulad bacon med och
  15. sparristoppar.