Skriv ut

Morot- och zucchinibröd LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 2 dl riven zucchini
  • 2 dl riven morot
  • 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl solroskärnor eller andra frön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • ev brödkryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen luftiga..
  3. Riv Zucchinin och morötterna. Vispa upp äggen och vispa sedan ner dem i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
  5. Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
  6. Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat. Låt svalna helt innan det skärs upp.

Notering

  • Per skiva: 164 kcal, 9 g protein, 3.5 g kolhydrater, 11 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10