Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé
2 paprikor – valfri färg
1 dl naturell rapsolja
1 dl japansk soja, gärna tamari (kinesisk fungerar men ta då mindre)
1/2 dl sweet chili
1 msk allroundkrydda
2 tsk paprika
2 tsk chili
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
Bacon- och Äppletzatziki
1 paket bacon, finhackat och knaperstekt
2–3 dl yoghurt 8-10%
1 rivet äpple
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk äppelcidervinäger
1½ krm salt, <1 krm peppar
(2 msk hackad persilja) -valfritt
Instruktioner
Skär kycklinglårfiléerna på tvären i två delar.
Kärna ur paprikorna och skär i lagom stora bitar för spetten.
Blanda ihop marinaden och lägg ner kycklingen och låt marinera i 30 minuter.
Trä sedan kycklingen och paprikorna på spett. Ca 2 kycklinglårfiléer och 3 paprikabitar per spett.
Grilla på indirekt värme tills kycklingspetten fått in färg alternativt tillaga i ugn eller i Airfryer på 180-200 gr tills spetten ser bra ut.
Tzatzikin: Blanda ihop enligt ingredienserna.