Skriv ut

Mangopannacotta

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x
  • Kategori: Dessert

Scale

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 
1 vaniljstång, urgröpt eller 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1,5 st gelatinblad
  • 2 msk sötning (jag tog björksocker)
  • 
1 dl frusen tinad mango
  • 1/2 lime

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Mixa tinad mango med limesaft i en blender så det blir en slät puré.
  3. Koka upp grädde med vaniljstång + urgröpta frön. Låt bara sjuda någon minut. Vispa ner gelatinbladen och låt dem lösa sig. Söta eventuellt med valfri sötning. Låt stå en liten stund, sila av vaniljstången. Blanda gräddblandningen med grekisk yoghurt och mangopurén och häll upp i glas, låt stelna i kylskåp i 4 timmar innan servering.