Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelmusslor LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 msk sötning (tex Nick’s Use like sugar)
  • 1 ägg + 1 gula
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl (aman prana har jag)
  • 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare med knivar. Låt degen vila i kylen 1 timme eller i frysen 30 minuter.
  3. Rulla en bit deg och tryck ut i metallform.
  4. Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter.
  5. Ta ur formarna och sätt på galler. För att mandelmusslorna ska bli knapriga, låt dem stå på eftervärme eller på 45 gr i ca 1 timme.
  6. Ett tips är även att sedan låta dem stå i rumstemperatur för att bli knapriga, fungerar över natten!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12