Skriv ut

Mandelgröt (glutenfri, lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

1 msk smör
3 msk mandelmjöl
1 tsk krossade eller hela chiafrön
1 msk hempafrön
1/2 krm salt
1 dl mjölk eller gräddmjölk (komjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk – ta det du föredrar)
1 vispat ägg

Topping: Äppelmos utan socker, kanel och kardemumma, lite mjölk


Instruktioner

Smält smöret i kastrull.
Rör ner mandelmjöl och chiafrön i smöret, häll på mjölken och låt koka upp på svag värme.
Ta bort från plattan och vispa ner det uppvispade ägget lite i taget.
Låt småputtra i ca 5 minuter tills det blivit grötkonsistens.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 432
  • Fett: 37.5
  • Kolhydrater: 4
  • Protein: 15.5