Skriv ut

Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikon

Scale

Ingredienser

  • 2 eko ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3/4 msk pofiber
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft (motsvarar 200 gr vanlig ugn)
  2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
  3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
  5. Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.

Notering

  • Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1