Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat


  • Författare: åse falkman fredrikon

Ingredienser

  • 2 eko ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3/4 msk pofiber
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft (motsvarar 200 gr. vanlig ugn)
  2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
  3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
  5. Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.

Noteringar

  • Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 1