Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mandelbröd glutenfritt, mejerifritt, lågkolhydrat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

  • 2 eko ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3/4 msk pofiber
  • 1 nypa salt


Instructions

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft (motsvarar 200 gr. vanlig ugn)
  2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
  3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till lite med baksidan på en matsked doppad i vatten.
  5. Strö vallmofrön (eller ost ovanpå om du äter mejeri)
  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Dela brödet i två delar antingen på längden eller tvären.

Notes

  • Per bröd: 218 kcal, 13.5 g protein, 5 g kolh, 11.8 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 1