Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mammas köttfärspizza


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Köttfärssås:
500 g Blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 champinjoner, rivna
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond, touch of taste
34 dl passerade tomater (såsen får inte bli för lös)
Salt peppar, oregano
olja eller smör att steka i

Topping:
1/2 dl soltorkade tomater, strimlade
1 liten purjolök, mjukstekt
23 dl riven ost
1 färsk mozzarella
Oregano


Instruktioner

Stek lök, vitlök och champinjoner. Rör ner färsen och låt allt steka ihop. Rör sedan ner övriga ingredienser till köttfärssåsen. Smaka av.
Lägg köttfärssåsen på pizzadegen (degrecept längre upp i inlägget) och toppa med soltorkade tomater, purjolöken, riven ost och mozzarella.
Grädda.