Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lyxig räkpasta med saffran och tomat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

Finhacka vitlöken och fräs i oljan. Tillsätt saffran och chili. Fräs lite. Rör ner tomaterna, soltorkade tomaterna, grädden och vinet. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar. Låt allt småputtra några minuter.


Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 g saffran
1/2 röd finhackad chili, urkärnad
400 g körsbärstomater (konserv)
4 st soltorkade tomater, finhackade
2 dl grädde
1/21 dl vitt vin
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
3 stycken laxfilé, portionsbitar
2 dl skalade räkor
Valfri sort pasta och parmesan
1 knippe bladpersilja


Instruktioner

Finhacka vitlöken och fräs i oljan. Tillsätt saffran och chili. Fräs lite. Rör ner tomaterna, soltorkade tomaterna, grädden och vinet. Smaka av med honung, oregano, salt och peppar. Låt allt småputtra några minuter.

Skär laxfiléerna i bitar om 3 cm, lägg i dem i såsen i någon minut. Stäng av. Rör ner räkorna.
Blanda med pasta. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över persilja och parmesanost.

Notering