Skriv ut

Lime- och Jordgubbscheesecake Glutenfri Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Botten

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk psylliumfröskal
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver

Fyllningen

  • 5 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 dl socker
  • 1 tsk eko vaniljextrakt
  • 100 g jordgubbar
  • 1 lime, saften

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i botten på en smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  5. Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sötningen och vaniljextrakt. Tillsätt philadelphiaost och creme fraiche och vispa ytterligare lite till. Värm jordgubbarna och mixa dem släta.
  6. Värm limesaften. Stäng av plattan, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt jordgubbspurén svalna något.
  7. Rör ner gelatinet i cheesecakesmeten.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Rör ner jordgubbspurén försiktigt, det ska inte blandas ordentligt utan rör lite så det blir lite marmorerat. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i ca 6 timmar. Ta försiktigt loss formen vid servering och toppa med jordubbar vid servering.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8