Ingredienser
- Laxbiffar:
- 4 laxfiléer
- 1 ägg
- 1 hackad gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lime, rivet skal och saften
- 1 tsk chilipulver
- 0,5 paprika
- 0,5 msk tamarisoja
- 1 tsk pofiber
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Majonnäs:
- 1 msk limesaft
- 1 msk dijonsenap
- 1 helt ägg
- 2 dl neutral rapsolja
- salt och peppar
- Sriracha Majo:
- 1 dl majonnäs
- 2–3 msk sriracha chili sauce
Instruktioner
- Lägg laxen i en matberedare och kör tills den är finfördelad, inte till färs. Finhacka lök och vitlök och Fräs i olivolja eller kokosolja utan smak. Rör ner chilipulvret en liten stund. Lägg över i skål tillsammans med laxen. Vispa ägg och blanda med pressad lime, limeskal, soja, salt och peppar.
- Finhacka paprikan.
- Rör ihop allt försiktigt, även pofiber. Låt stå en stund innan biffar formas.
- Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
- Alla ingredienser till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
- Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonnäsen gått ihop.
- Blanda 1 dl av majonnäsen med sriracha chili sauce och smaka av.
- Servera i salladsblad med avokado, tomat, gul lök och sriracha mayon.