Skriv ut

Laxbiffar med Sriracha Majo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 

Laxbiffar:
  • 4 laxfiléer
  • 
1 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 
1 lime, rivet skal och saften
  • 
1 tsk chilipulver
  • 
0,5 paprika
  • 
0,5 msk tamarisoja
  • 1 tsk pofiber
  • 
1 tsk salt
  • 
1 krm svartpeppar
  • Majonnäs:
  • 1 msk limesaft
  • 
1 msk dijonsenap
  • 1 helt ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • salt och peppar
  • 

Sriracha Majo:
  • 1 dl majonnäs
  • 23 msk sriracha chili sauce

Instruktioner

  1. Lägg laxen i en matberedare och kör tills den är finfördelad, inte till färs.
Finhacka lök och vitlök och Fräs i olivolja eller kokosolja utan smak. Rör ner chilipulvret en liten stund. Lägg över i skål tillsammans med laxen. Vispa ägg och blanda med pressad lime, limeskal, soja, salt och peppar.
  2. Finhacka paprikan.
  3. Rör ihop allt försiktigt, även pofiber. Låt stå en stund innan biffar formas.
  4. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
  5. Alla ingredienser till majonnäsen ska vara vid samma temperatur.
  6. Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonnäsen gått ihop.
  7. Blanda 1 dl av majonnäsen med sriracha chili sauce och smaka av.
  8. Servera i salladsblad med avokado, tomat, gul lök och sriracha mayon.