Skriv ut

Lax- och Grönsaksgratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 8 laxfiléer
  • 1 citron
  • citronpeppar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 knippe sparris
  • 1 purjolök
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 45 msk hummerfond
  • 1/2 dl vitt vin
  • salt, svartpeppar
  • 150 gr riven smakrik gratängost
  • ca 240 g skalade räkor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
  3. Pressa citronen över. Krydda. Skär av knopparna (ca 5 cm) på sparrisen och lägg över fisken.
  4. Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
  5. Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8