Ingredienser
2 st laxfiléer á 130-150 g (Ica eco)
smör att steka i
salt, peppar
150–200 gr. babyspenat *
1 näve ruccola *
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
herbamare örtsalt
1 paket bacon *
2 ägg *
2 mogna avokado *
60–80 g ädelost (byt ut mot tex feta om ädelost inte smakar)
gurka, små tomater
10 pekannötter, grovt hackade
Instruktioner
Stek laxfilérna på båda sidorna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med valfria kryddor.
Stek baconet knaprigt.
Koka äggen krämiga (6 minuter med lock från kallt vatten)
Blanda salladen med äppelcidervinäger, olivolja och herbamare örtsalt lägg upp på tallrik.
Använd en gaffel att dra isär laxfiléerna. Dela äggen i klyftor. Skiva avokadon och gurkan, halvera tomaterna, Montera lax, ägg, grönsaker och toppa med bacon och pekannötter. Krydda gärna med lite örtsalt på ägg och avokado.
Notering
Jag väljer eko på dessa livsmedel.