Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax- och Äggsallad med bacon och pekannötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 st laxfiléer á 130-150 g (Ica eco)
smör att steka i
salt, peppar
150200 gr. babyspenat *
1 näve ruccola *
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
herbamare örtsalt
1 paket bacon *
2 ägg *
2 mogna avokado *
6080 g ädelost (byt ut mot tex feta om ädelost inte smakar)
gurka, små tomater
10 pekannötter, grovt hackade


Instruktioner

Stek laxfilérna på båda sidorna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med valfria kryddor.
Stek baconet knaprigt.
Koka äggen krämiga (6 minuter med lock från kallt vatten)
Blanda salladen med äppelcidervinäger, olivolja och herbamare örtsalt lägg upp på tallrik.
Använd en gaffel att dra isär laxfiléerna. Dela äggen i klyftor. Skiva avokadon och gurkan, halvera tomaterna, Montera lax, ägg, grönsaker och toppa med bacon och pekannötter. Krydda gärna  med lite örtsalt på ägg och avokado.

Notering

Jag väljer eko på dessa livsmedel.