Ingredienser
Lasagneplattor
- 8 ägg
- 200 gr. färskost (Philadelphiaost)
- 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1–2 krm salt
Lasagneinnehåll
- 1000 gr kycklingfiléer, delade på längden
- 2 paket bacon
- 8 färska champinjoner
- 1 stor röd paprika
- 4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 3 dl grädde
- 3 dl standardmjölk
- 4 msk pesto
- salt, peppar
- 1 msk kycklingfond
- 200 gr. parmesan
- smör eller kokosfett att steka i
Instruktioner
- Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
- Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
- Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
- Höj ugnsvärmen till 225 gr.
- Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Salta och peppra och stek tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
- Stek baconen.
- Skiva champinjonerna och skär paprikan i mindre bitar och stek i lite kokosfett eller smör.
- Riv parmesanen. Finhacka lök och vitlök och lägg i kastrullen, låt fräsa lite i kokosfett/smör. Häll i mjölk, grädde och låt koka upp. Häll i kycklingfond och smska av med salt och peppar. Rör till sist ner pesten och dra kastrullen av plattan, rör ner parmesanen.
- I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon och sedan sås och fortsätt sedan så tills kycklingen och lasagneplattorna är slut, toppa då med champinjonerna och paprikaröran och fördela lite sås ovanpå. Lite mozxarella är gott att toppa med också.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 8