Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter med gräddsås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Ingredienser

Scale
  • 8 fläskkotletter
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 2 msk soja
  • 2 mörka oxbuljontärningar alt 4 msk konc. kalvfond
  • 3 dl creme fraiche
  • ev. redning (jag använder Raw redningsmix
  • smör att steka i
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Stek kotletterna på hög värme i smör. Salta och peppra.
  2. Lägg över i gryta.
  3. Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken.
  4. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor.
  5. Låt sjuda på svag värme i 2,5-3 timmar.
  6. Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs. Häll såsen över kotletterna- och grönsakerna och servera.