Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindade kycklingrullader med balsamsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kyckling­ lårfiléer)
salt peppar
4 msk vitlöksfärskost
½ msk torkad oregano
4 skivor parmaskinka (inte för tunna) smör eller olja att steka i
8 romanticatomater

BALSAMSÅS
3 dl vispgrädde
½ dl mörk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond 1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad


Instructions

Sätt ugnen på 225 °C.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tajt som möjligt och linda sedan en skiva parmaskinka runtom vardera kycklingrullad.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme. De ska bara få färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över rulladerna. Halvera tomaterna och fördela runtom rulladerna. Krydda med mer oregano.
Grädda i mitten av ugnen i c 15 minuter. Sätt eventuellt på grillfunktionen