Skriv ut

Kyckingwok med zoodles och jordnötssås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 40 minutes

Scale

Ingredienser

  • ca 800 gr kycklingfiléer
  • salt, peppar

Jordnötssås

  • 1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
  • 500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)
  • 1 hönsbuljong
  • saften av 1 lime
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • kokosfett att steka i

Zoodles

  • 4 st stora zucchini
  • salt, olivolja

Tillbehör

  • Valfria grönsaker
  • Tamarisoja

Instruktioner

  1. Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser till jordnötssåsen och låt småputtra några minuter.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i valfritt fett. Salta och peppra.
  3. Strimla zucchinin och salta lätt och låt rinna av i ett durkslag under 20 minuter. hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs zucchinin lite hastigt så den blir varm. Salta och peppra eventuellt.
  4. Servera kycklingen med zuchinin (zoodles), jordnötssås och med wokade grönsaker efter smak.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6