Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckingwok med zoodles och jordnötssås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 40 minutes

Ingredienser

Scale
  • ca 800 gr kycklingfiléer
  • salt, peppar

Jordnötssås

  • 1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
  • 500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)
  • 1 hönsbuljong
  • saften av 1 lime
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • kokosfett att steka i

Zoodles

  • 4 st stora zucchini
  • salt, olivolja

Tillbehör

  • Valfria grönsaker
  • Tamarisoja

Instruktioner

  1. Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser till jordnötssåsen och låt småputtra några minuter.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i valfritt fett. Salta och peppra.
  3. Strimla zucchinin och salta lätt och låt rinna av i ett durkslag under 20 minuter. hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs zucchinin lite hastigt så den blir varm. Salta och peppra eventuellt.
  4. Servera kycklingen med zuchinin (zoodles), jordnötssås och med wokade grönsaker efter smak.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6