Skriv ut

Kycklingtacogratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1/2 vitkål, gärna färsk
  • 1 gul lök
  • 2 grillade kycklingar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt knaperstekt bacon
  • 1 röd paprika
  • 200 g färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör att steka i
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 2 kulor mozarella, i skivor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Dela grillade kycklingarna i mindre bitar. Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
  3. Knaperstek bacon i annan panna. Rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, creme fraiche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
  4. Lägg ner allt i en ugnssäker form och fördela mozzarellan över.
  5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.