Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med avokado och balsamico


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 påse blandad grön sallad, gärna med ruccola och bladspenat i
1 avokado
2 marinerade färdigstekta kycklingfiléer
2 msk pinjenötter
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
balsamvinäger
olivolja
crema di balsamico
1 dl riven parmesan.


Instruktioner

Marinera och tillaga kycklingfilén. Eller köp färdigskivad tillagad kycklingfilé.
Jag tillagar så här: Putsa kycklingen och lägg i påse med ca 1 msk tamarisoja och 1 msk rapsolja, salt och peppar och eventuellt lite andra kryddor.. Stek i ugn till innertemp på 66 grader. Låt sedan vila i bakplåtspapper i minst 10 min. Innertemperaturen kommer då stiga till ca 70 grader vilket ger en saftig och mör kyckling.
Blanda sedan salladen med lite olivolja och balsamvinäger och salt/örtsalt/salladskrydda etc.
Kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skär avokadon i tärningar eller i skivor. Skala och skiva löken.
Bland med salladen och toppa med pinjenötter.
Lägg upp på tallrik och fördela skivad kyckling ovanpå. Ringla crema di balsamico ovanpå och riv några varv med parmesan ovanpå.