Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggratäng med vitlök och champinjoner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar1 burk hela champinjoner
  • 50 g Creme bonjour vitlöksost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 skvätt vitt vin
  • ekologisk buljong efter smak
  • salt, peppar


Instructions

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Rensa kycklingfiléerna och skär dem i lite mindre bitar.
  3. Finhacka schalottenlök och fräs kyckling, schalottenlök och champinjoner i smör tills det fått lite färg, smaksätt med lite salt, peppar och tamarisoja. Lägg sedan över i ugnsform.
  4. Rör ihop ingredienserna till såsen och låt bara koka upp, häll såsen över kycklingen.
  5. Strö osten över.
  6. Ställ in formen i ugnen och låt gratängen få fin färg i ca 15 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 4