Skriv ut

Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk naturell färskost
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl skivade svarta oliver
  • 50 g strimlade soltorkade tomater (jag köper torkade)
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg.
  3. Lägg över i ugnsform.
  4. Vispa ihop grädde, creme fraiche, riven ost, färskost, dijon, vitlök, oliver och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oragno
  6. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.