Skriv ut

Kycklingfajita i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna eko)
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo eller 4 klyftor vanlig vitlök
  • 23 msk fajitakrydda *
  • salt, peppar
  • saften av 1 lime
  • 2 tsk tamarisoja
  • Olja till stekning
  • * Fajitakrydda:
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt med jod
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk curry
  • 3 krm gurkmeja
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Instruktioner

  1. Förbered fajitakryddan.
  2. Strimla kycklingen och stek så den får lite färg, krydda under tiden med ca hälften av kryddningen i stekpannan (ca 1 msk)
  3. Skala löken och skär i strimlor, strimla paprikorna, finhacka vitlöken.
  4. Lägg tomatkrossen i botten på crockpoten, sedan grönsakerna och sist kycklingen. Sprinkla resterande fajitakrydda, lime, soja och vitlök över. Sätt crockpoten på 3 timmar HÖG.
  5. Vid servering, lyft ur kyckling och grönsaker ur vätskan och lägg på fat. Servera med valfria tillbehör som guacamole, koriander, mangodressing, salsa.