Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater & ricottakräm


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Ingredienser – sallad
1 kg potatis
(olivolja, soja, salt & valfri kryddning)
800 g kycklinglår eller bröstfilé

70 g ruccola
70 g babyspenat
5 soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
1/2 dl rostade hasselnötter, grovhackade
1/2 dl g parmesanost, hyvlad
Salt och svartpeppar

Dijonvinägrett
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
3 krm svartpeppar

 

Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan.


Instruktioner

Marinera kycklingen och grilla eller stek den tills den är klar. Låt vila i 10 minuter under folie eller bakplåtspapper och skär sedan i skivor.
Dressa potatisen med olivolja, timjan, salt och tex vegeta eller annan allkrydda.
Tillaga potatisen i ugn, ca 200 gr.

Lägg ruccola och babyspenati en stor skål. Tillsätt strimlade soltorkade tomater och den rostade potatisen. Strö över valnötter och hyvlad parmesan.
Vinägretten: Vispa ihop olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar. Häll över salladen och vänd runt försiktigt.
Toppa salladen med den skivade kycklingen.