Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med kanel och curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
800 g kycklingfilé
1/2 tsk kanel
2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning / fond
400 ml krämig kokosmjölk eller grekisk yoghurt
400 ml finkrossade tomater (gärna MUTTI)
kokosolja att steka i


Instructions

Finhacka löken och vitlölen och fräs i lite olja/smör.
Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar, de ska bara få fin yta.
Lägg över i djupare stekpanna och rör ner övriga ingredienser.
Låt allt sjuda i ca 30 minuter tills kycklingen är mör.
Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek och curry.