Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i krämig ajvar


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
23 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör


Instruktioner

Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.

Servera med valfritt tillbehör.