Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ajvarkyckling med feta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g småtomater, typ romantica
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör


Instructions

Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.

Servera med valfritt tillbehör.