Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- smör att steka i
- 6 dl grönsaksbuljong
- 450 g fryst, tinad spenat
- 1 burk (ca 390 g) kronärtskockshjärtan
- 200 gr. naturell färskost
- 1 dl riven parmesan
- 1–2 dl grädde
- ev. salt och peppar
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Rör ner i en stor kastrull med grönsaksbuljong.
- Rör ner tinad spenat och låt koka upp, sänk tills det småputtrar.
- Finhacka kronärtskockorna och rör ner. Låt puttra ihop 5 minuter. Rör ner färskost, parmesan och grädde och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Låt allt bli varmt.
- Servera med parmesanchips och lite ringlad olivolja över soppan.
Notering
- Per portion: 201 kcal, 4.7 g kolhydrater, 57 g protein, 16.7 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 6