Skriv ut

Kreolsk gryta med fläskfilé och korv

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x
  • Kategori: Kött

Scale

Ingredienser

1 fläskfilé
4 korvar av god kvalitet med hög kötthalt
1 paket bacon, strimlad
1 gul lök
1 vitlök solo
10 champinjoner
2 röda paprikor
1 röd chili
1 dl syltlök
1 dl hackad saltgurka
1 dl svarta oliver, skivade
3 dl grädde
2 dl smetana
1,5 msk kalvfond
1 msk tamarisoja
salt, peppar
2 tsk torkad timjan


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i skivor, skiva korven. Strimla baconet. Stek i lite smör (baconet ger fett också)
Hacka lök, finhacka vitlök, dela chilin och gröp ur kärnorna, strimla den. Fräs i lite smör /kokosolja
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Tärna saltgurkan, skiva oliverna.Lägg över allt i gryta.
Häll i grädde, klicka i smetana och koka upp grytan. Krydda med kalvfond, soja, salt och peppar och timjan.
Låt allt puttra i 10 minuter.


Keywords: gryta, kreolsk gryta, middagstips, helgmat