Ingredienser
500 g oxfilé
2 schalottenlök, finhackad
300 g färsk svamp
smör att steka i
1 vitlöksklyfta, finhackad
1,5 msk konc. oxfond
1 dl rött vin
2 msk japansk soja, gärna tamari
3 dl grädde
1 dl pastavatten (skippa om inte vetemjölspasta används)
ev lite Redning
1 dl hackad bladpersilja
salt och peppar
Rikligt med Parmesanost
500 g torkad pasta
Ruccola
Instruktioner
Putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het panna med en klick smör. Ta upp och lägg på en tallrik.
Finhacka schalottenlöken och skär svampen i mindre bitar. Stek detta i samma stekpanna, på medelvärme.
När svampen vätskat sig och svamp och lök fått lite färg, tillsätt en klick smör och lägg i finhackad vitlöken och låt den steka med
Koka pastan, spara 1 dl pastavatten innan pastan hälls över i durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, låt stå på lägsta värmen på spisen.
Slå på rött vin, fond, soja och grädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås. Späd med 1 dl pastavatten. Rör ner köttet i såsen och låt puttra upp.
Hacka persilja och rör ner cirka hälften tillsammans med den kokta pastan i såsen. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar med ruccola. Riv parmesan och strö över tillsammans med hackad persilja över.
Servera.