Skriv ut

Krämig lax i örtsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo laxfiléer
  • salt, peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 175 g färskost (jag hade smaksatt: lök och örter)
  • 2 gula lökar
  • skalet av 1 citron + saften från 1/2
  • 20 g dill (1 knippe)
  • örtsalt, peppar
  • 2 dl skalade räkor
  • 150 g fetaost
  • dill + citronskivor till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Vispa ihop grädde, creme fraiche och färskost i en kastrull på svag värme.
  3. Finhacka löken och fräs mjuk i panna med lite smör eller kokosolja.
  4. Rör ner löken i såsen.
  5. Riv citronskalet och pressa i en halva i såsen. Finhacka dillen och rör ner.
  6. Smaka av med örtsalt och peppar.
  7. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, salta och peppra. Fördela räkorna över laxen och häll sedan ostsåsen över. Smula fetaosten över och gratinera i ugnen i ca 25 minuter.