Skriv ut

Krämig kyckling med soltorkade tomater och portobello

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer, utbankade eller strimlade
  • 2 gula lökar
  • 2 st vitlök solo
  • smör eller kokosolja att steka i
  • 200 g soltorkade tomater, strimlade
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 200 g crème bonjour oliver och örter
  • Tillbehör:
  • parmesan
 i flager
  • 2 stekta skivade portobello
  • svarta urkärnade grekiska oliver
  • bönpasta
  • ruccola

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller kokosolja. Lägg över i gryta.
  3. Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
  4. Rör ner fond, vitt vin, grädde och creme bonjour. Låt allt puttra ihop ett tag. Smaka av.
  5. Stek en skivade portobellon i smör.
  6. Lägg upp rucola på en tallrik, bönpasta, kyckling med den mängd sås du vill ha och toppa med oliver, stekt portobello och parmesan.