Ingredienser
- 1 kg kycklingfiléer, utbankade eller strimlade
- 2 gula lökar
- 2 st vitlök solo
- smör eller kokosolja att steka i
- 200 gr. soltorkade tomater, strimlade
- 3 msk kycklingfond
- 1,5 dl vitt vin
- 5 dl grädde
- 200 gr. crème bonjour oliver och örter
- Tillbehör:
- parmesan i flager
- 2 stekta skivade portobello
- svarta urkärnade grekiska oliver
- bönpasta
- ruccola
Instruktioner
- Strimla kycklingfiléerna.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller kokosolja. Lägg över i gryta.
- Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
- Rör ner fond, vitt vin, grädde och creme bonjour. Låt allt puttra ihop ett tag. Smaka av.
- Stek en skivade portobellon i smör.
- Lägg upp rucola på en tallrik, bönpasta, kyckling med den mängd sås du vill ha och toppa med oliver, stekt portobello och parmesan.