Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig Kycklinggryta med Kokosmjölk och Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé, strimlad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 röda paprikor, skurna i bitar
  • 1 burk vattenkastanjer, avrunna
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk smör (eller olja)
  • 2 msk gul indisk curry
  • 600 ml kokosgrädde (alternativt 400 ml kokosgrädde + 2 dl vanlig grädde)
  • 1/21 dl sweet chilisås
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 2 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
  • 1/2 dl tamarisoja
  • Sriracha efter smak

Garnering:

  • 2 dl strimlad salladslök
  • Thaibasilika eller koriander
  • 1 dl krossade jordnötter, gärna torrostade

Instruktioner

  • Strimla kycklingen och grönsakerna. Riv ingefäran och låt vattenkastanjerna rinna av.
  • Hetta upp smör i en stor panna och stek lök, vitlök och ingefära tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och stek tills den fått färg.
  • Lägg i paprika och vattenkastanjer, och krydda med curry. Fräs i ett par minuter.
  • Häll i kokosgrädde, limesaft och -skal, kycklingfond, sweet chili och tamarisoja. Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med sriracha, salt och mer soja om det behövs.
  • Servera med blomkålsris eller basmatiris. Garnera med salladslök, koriander eller thaibasilika och krossade jordnötter.