Ingredienser
- 1 kg kycklingfilé, strimlad
- 2 gula lökar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 röda paprikor, skurna i bitar
- 1 burk vattenkastanjer, avrunna
- 2 msk riven ingefära
- 2 msk smör (eller olja)
- 2 msk gul indisk curry
- 600 ml kokosgrädde (alternativt 400 ml kokosgrädde + 2 dl vanlig grädde)
- 1/2–1 dl sweet chilisås
- Rivet skal och saft från 1 lime
- 2 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
- 1/2 dl tamarisoja
- Sriracha efter smak
Garnering:
- 2 dl strimlad salladslök
- Thaibasilika eller koriander
- 1 dl krossade jordnötter, gärna torrostade
Instruktioner
- Strimla kycklingen och grönsakerna. Riv ingefäran och låt vattenkastanjerna rinna av.
- Hetta upp smör i en stor panna och stek lök, vitlök och ingefära tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och stek tills den fått färg.
- Lägg i paprika och vattenkastanjer, och krydda med curry. Fräs i ett par minuter.
- Häll i kokosgrädde, limesaft och -skal, kycklingfond, sweet chili och tamarisoja. Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med sriracha, salt och mer soja om det behövs.
- Servera med blomkålsris eller basmatiris. Garnera med salladslök, koriander eller thaibasilika och krossade jordnötter.