Skriv ut

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • salt, peppar, grillkrydda
  • 150 g rökt skinka
 i tunna skivor
  • 15 emmenthalerskivor

Sås

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk kons. kycklingfond
  • 2 tsk paprikapulver
  • lite soja, salt och peppar
  • 20 g bladpersilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Fördela ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, grädde, senap och smaka av med salt, peppar, soja och paprikapulver.
  5. Rör ner grovklippt bladpersilja.
  6. Häll över ostskivorna och sätt in i ugnen och gratinera i ca 25 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6