Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kantarellpasta med kyckling och vitt vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

200 g kantareller
1 msk olivolja
salt, peppar
600 g kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
1 msk konc. kantarellfond
1 dl syrad grädde
salt, svartpeppar
2 dl parmesan
400 g pasta (jag väljer kolhydratfria Better than Spaghetti)


Instruktioner

Fräs kantarellerna i torr het panna tills kantarellerna svettats ur. Rör ner lite olivolja och fräs tills svampen är krispig. Krydda lite med salt och peppar och lägg upp på fat och spara.
Strimla kycklingen och fräs med finhackad schalottenlök och finhackad vitlök.
Häll på vin och fond och låt koka ner tills hälften av vinet är kvar. Rör ner syrad grädde, smaka av med salt och peppar och blanda ner pasta, kantareller och parmesan. Servera genast och toppa med lite mer parmesan vid servering