Skriv ut

Krämig grön sparrissoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 20

Scale

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
  • ev lite salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
  2. Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
  3. Fräs finhackad lök i lite smör eller deodoriserat kokosfett och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
  4. Servera med lite smulad bacon och sparris.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4