Ingredienser
- 500 g grön sparris
- 1 gul lök
- 3 dl sparrisspad
- 1 kycklingbuljongtärning
- 3 dl grädde
- 0,5 dl vitt vin
- (0,5 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt alternativ.
- ev lite salt och vitpeppar
Instruktioner
- Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen. Skär sparrisen i ca 1 cm bitar. Spara några toppar till toppingen!
- Koka i lättsaltat vatten (ca 4 dl vatten) i 2-3 minuter. Häll av vattnet men spara 3 dl sparrisspad.
- Fräs finhackad lök i lite smör eller deodoriserat kokosfett och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning, grädde och vin. Låt allt sjuda i ca 10 min under lock. Knaperstek baconet under tiden. Ta bort från plattan och mixa slät.
- Servera med lite smulad bacon och sparris.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 10
Näringsinnehåll
- Portioner: 4