Ingredients
800 g nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
800 g vitkål, skuren i bitar om 2 x 2 cm
3 morötter, skivade eller i stavar
600 ml krossade tomater av god kvalitet (t.ex. MUTTI)
1,5 l vatten
2–3 köttbuljongtärningar
1 röd paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
½ dl chilisås
2–3 msk paprikapulver
1–2 tsk sambal oelek (justera efter önskad hetta)
1 msk gul curry
2 msk japansk soja
Smör till stekning
Salt och svartpeppar
Topping: gräddfil och hackad persilja
Instructions
Tillagning på spisen
Hetta upp en stor kastrull med lite smör. Fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt och smulig. Rör ner paprikapulver, curry, sambal oelek och svartpeppar.
Tillsätt tomatpuré, chilisås och soja och låt fräsa någon minut. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Rör om och låt koka upp.
Lägg i vitkål, morötter och paprika. Låt soppan sjuda på medelvärme i cirka 15–20 minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer sambal oelek. Servera med en klick gräddfil och rikligt med hackad persilja.
Tillagning i Crockpot Turbo Express (tryckkokarläge)
Använd sauté-funktionen i grytan och fräs lök och vitlök i lite smör. Tillsätt nötfärsen och bryn tills den är genomstekt. Krydda med paprikapulver, curry, sambal oelek och peppar.
Rör ner tomatpuré, chilisås och soja och låt fräsa någon minut.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, vitkål, morötter och paprika. Rör om ordentligt.
Stäng locket och välj tryckkokarläget (high pressure). Ställ in 10–12 minuter. När tiden är slut, låt trycket snabbt släppa ut (quick release).
Smaka av med salt och peppar och servera direkt med gräddfil och hackad persilja.
